sunny day

Jag har hunnit med plugga, sola, lunch med erik och julia, stan med erik, promenad runt fästningen med glass med jon och erik, springa med mirre samt vara med min underbara pojkvän!

Två veckor kvar av skolan nu, tre prov ska avklaras. Sen är det ju faktiskt bara 2 månader kvar tills jag åker. Shit det närmar sig så sjukt snabbt, jag vill tillbaka till tiden då det var 5 månader bort, kändes tryggare så. Men innan dess ska jag ha världens bästa sommar med härliga människor och massor av sol. Det SKA bli massor av sol. Känns onödigt att ha en jobbfri sommar utan sol.. Blä!

sommar&sol

Jag har haft två underbara kvällar, fan vad jag älskar värmen och mina vänner!

Solen lyser så jag ska snart lägga mig i solen! Tycker synd om Jon och Erik (bf) som måste jobba idag, jag ska tänka på er!



franska

Idag är det uuunderbart väder! Så himla skönt att jag slutar 11:40 också, solasolasola! Fast först har jag ett franska nationellt prov på 3 timmar och 20 minuter! Väldigt roligt, läs- och hörförståelse + uppsats. Omg, jag fick G+ på muntliga.. hehe. Hoppas det här går lite bättre! Har dock inte ens öppnat franskaboken. Kanske bäst att kolla lite nu..

Jon och Ville kommer idag!! Niceeeee!

sött


onsdag

Det blåser helt sjukt mycket. Jag ska cykla till skolan i motvind. Blåst är nästan värre än regn, eller nej, jag vet inte. Kanske. Efter min roliga skoldag från 8-16 ska jag direkt iväg till Göteborg, min kusin tar studenten idag! Sjukt härligt. Man pratar med treorna och de går sina absolut sista skoldagar nu idag och imorgon. Jaha nej men jag har tre ÅR kvar, de har en DAG kvar.. Not fair. I alla fall, ikväll ska jag sova hos Erik fast han har en död råtta i sin vägg. Typ..


måndag

I morse vaknade jag av att jag kastade av mig täcket i ett försök att få bort spindeln som var i min dröm. Den verkligen attackerade mig!! I alla fall, så hade jag försovit mig! Min klocka ringde inte.. Fast det var fortfarande 1½ timma kvar tills jag började så det var väl tur.

Jag slutade 10 över 12 idag eftersom min tid hos tandregleringen hade lagt sig perfekt vid mina två sista lektioner vilket gjorde det onödigt att gå på någon av dem! Så nu har jag precis varit där, jag skulle egentligen fått reda på när tågspåret skulle bort, men icke. De gav mig bara smärta i stället.

Förresten så fick jag och min garderob vara med i Mirres och hennes kompis engelskaprojekt, en tidning, här är resultatet


pluggsöndag

Idag är mitt liv inte roligt, jag har tre skolgrejer som måste vara klara för inlämning och redovisning imorgon. Två av dem har jag inte börjat på! Känns kallt.. Ni lär inte höra mer från mig idag!


waffle time

Gårdagskvällen spenderades ute på altanen med julia, erik (br) och petter. Blev lite grillning, våfflor och diamanten. Och Geni också för den delen. Mycket mysig kväll! Vi diskuterade alla sommarens fester och alla roliga saker vi ska göra och man får sånt sug efter sommaren att det är helt sjukt. Men nejnej, bli inte för förväntansfull lisa, först har du tre veckor i skolan kvar, med samhällskunskapsredovisning, biologiredovisning, franskanationella, kemiprov, biologiprov och matte B-nationella! (på tre veckor!!) Jag kan knappt vänta med att få kasta mig in i alla dessa godheterna.. he-he.

Idag blåser det hur mycket som helst men jag måste i alla fall ner till stan. Ser fram emot att cykla hem i motvind och uppförsbacke sen! Ska försöka få med Erik (bf) men får väl se hur det går..


sjukling

Igår var en lång dag i skolan. Jag hatar långa dagar. Att det var Ronjas födelsedag gjorde i för sig dagen lite bättre! Dock har jag åkt på en förkylning och nu när jag vaknade i morse mådde jag ännu sämre. Kul att starta vårt lilla lov med det. Jättekul verkligen! Idag får jag väl ligga inne och kurera mig med te och the hills, antagligen bästa sättet att läka på..
 
Hoppas alla ni andra får en bättre dag ♥


jag visste att skor var bra till fler saker än att gå i

Det är bra att ha en idrottslärare som tycker om en.. vi var tre stycken som itne skulle vara med på gympan, de andra två fick följa med ut i skogen, men jag hade så söta skor så jag fick gå hem och chilla. Han sa faktiskt precis så! Så jag har haft prov i matte, hemma 1½ h, tillbaks till skolan men fick gå hem igen som sagt och nu har jag hål 2 h och så ska jag tillbaks igen.. Känns mindre nice dock.


Jon, Ville och Marcus kommer hem snart, mindre än två veckor!! De har vart i Australien sen 5 månader tillbaka (marcus 2) så det kommer bli huuuuur kul som helst att ses igen! Tiden har gått väldigt fort, vilket fick mig att inse att jag faktiskt bara ska vara borta dubbelt så länge som dem, inte såå farligt. kommer gå snabbt! Men jobbigt.

Här ska jag i alla fall bo (bild nr 1), under 1000 invånare.. haha! Men det är som en förort till en annan stad ungefär lika stor som Varberg, om jag har förstått det rätt. Ligger sedan 1½ h ifrån Minneapolis, storstor stad där bl.a. Mall of America (bild nr 2) finns. Känns som att jag kommer trivas där.



Mall of America är (tror jag) USAs största mall, det finns till och med en bergochdalbana som ni ser! Jag hörde igår att några hade testat att gå i alla affärer samt vara inne i dem i ca 5-10 min och det tog 48 timmar totalt :P galet.


måndag

Bland de bästa sakerna som finns är att gå hem från skolan när man mår dåligt, lägga sig i sängen och sova, sedan vakna och må bättre så får man resten av dagen hemma! Detta gjorde jag i morse fast jag mår inte särskilt mycket bättre.. I alla fall, nu måste jag plugga hela dagen. Det är B-delen i Matte A-nationella imorgon. Men det är väldigt lätt, särskilt för oss som går natur och som redan läst klart Matte B-kursen.

Men först blir det lite The hills!


vi upptäckte att:

lantchips är bättre än att jogga.

stress

För mycket att göra.. Visst det ska bli jätteskönt med endast tre dagar i skolan denna veckan, men två prov och en redovisning på tre dagar känns däremot kallt. Väldigt kallt..

Jag har fått reda på att jag inte får något jobb i sommar, hejdå MacBook, hejdå extrapengar i usa, hejhej ledig tid i sommar! Även om jag kommer kunna ligga på stranden massvis i sommar (om vädret tillåter såklart) så hade jag hellre tjänat pengar till min MacBook. Jag har fått en sån förkärlek till den ju!

Nu sitter jag här med Erik (br) och hans gitarr. En sak är när han spelar, men det är faktiskt inte så roligt att lyssna på när han stämmer gitarren.. Snart ska vi ut och springa, mycket hurtigt..!

tävling

Jag skrev till min blivande värdfamilj på facebook för att gratulera lilla Jessi på födelsedagen och dom blev jätteglada och tyckte det var skitgulligt gjort. Jag får börja fjäska in mig för att bli omtyckt redan nu ;) haha!

Vi hyrde Pojken i den randiga pyjamasen igår, film från andra världskriget. Sjukt sorglig och jag började självklart lipa.. Sen sov Erik här och jag fick tvinga upp stackaren i morse halv nio för jag skulle iväg på gymnastiktävling.. Jag har nyss kommit hem därifrån och det gick jättebra, tjejerna kom tvåa och fick silver, deras första medalj, de var hur glada som helst :) Det var lite kul för vi hade delat upp dem i två lag och toppat det ena lite men ändå var det inte det laget som fick medalj!
Blir så sjukt sugen på att träna igen när man ser hur duktiga juniorerna har blivit, mitt gamla lag. Man fick alltid en sån adrenalinkick av att vara ute och köra, sen gick det alltid åt helvete för någon så satt man och grät tillsammans, alltid sån stämning ;D


 

ibland kan jag

Jag och Petter skulle egentligen gjort rabarbersaft idag men det slutade med en hederlig mintkladdkaka som ska ätas ikväll med grädde och bär, niceee ;) Gossarna har fått en liten fling för hockeyspel på senaste tiden och spelar konstant, värt att nämnas är att när jag spelade det för första gången i mitt liv mot Erik (bf) häromdagen förlorade jag med endast 4-3!! Fast han var väl inte heller så elit dock.. I alla fall så är dom inne i en mycket viktig match just nu och det är inte läge att störa. 
Så nu sitter jag med min Cosmopolitan och tjötar med mamsen! Ikväll kommer Erik hit så ska vi hyra film eller något annat fjantigt! 

För att underlätta lite tänker jag numera skriva om det är pojkvän eller bror jag pratar om då det inte alltid är så självklart i vissa sammanhang.. 


åtta månader

Så himla underbart med fredag igen! Tiden går hur fort som helst, särskilt denna veckan eftersom vi bara hade tre dagar i skolan. Det har vi nästa vecka med, hur skönt är inte det?! Nu sitter jag här och ska snart åka till skolan för italienska, har en redovisning idag, på italienska men jag kunde inte översätta så jag skrev på svenska.. haha

Idag firar jag om min lilla BF åtta månader! ♥



tack erik

Vi hade riktigt mysigt igår, först gick vi runt lite på stan och shoppade lite. Blev bara ett linne för mig, men det var supersött! Sen gick vi och åt lite och sedan vidare till Storan. Konserten var riktigt bra, en av de bättre jag sett faktiskt. Jag började tänka tillbaka på Way out west förra sommaren. När jag och Anna stod och dansade till N.E.R.D.. haha! Det var sjukt, verkligen inte vår musiksmak någonstans, men det var hur kul som helst! Känns lite tråkigt att jag inte kan åka dit i sommar, har ju blivit som vår lilla grej att åka dit nu. Men nästa år så!


Anna och Erik på way out west förra året i väntan på Franz Ferdinand!



 


två bilder

 

Nu ska jag snart iväg och skriva provet, är sjukt nervös.. men det går nog bra. Sen har jag engelska och efter det, klockan tolv, drar jag hem och sen ska jag iväg till gbg med min bror! först ska vi shoppa lite och sen ska vi på min födelsedagspresent jag fick av honom. Biljetter till The tallest man on earth! Kommer bli nice!

hemma bäst

Var väl helt okej i daneemark. Inte kul och inte tråkigt beskriver väl det hela. Var itne alls så farligt att bo hemma hos Karen (min dansk) hon var snäll och det gick bra, danskan var väl inte min starkaste sida men det gick bra! På söndagkvällen när vi kom hem till henne bjöd hon och hennes föräldrar på te och kaka, lite pinsamt i början, jag fattade inte ord.. Grymt stor skillnad på slutet, då förstod man mycket mer. Men i alla fall, på måndagen var vi med dem i skolan, inte jätteroligt men det var slappt. Efter att vi ätit hemma hos Karen åkte alla vi från klassen som bodde hos danskar som bodde i själva Grenå hem till Ronjas danska, Sara och grillade marshmellows och pinnbröd. Det var myspys :) Dom kallar marsmellows för skumfedumse eller nåt sånt, haha! Idag fick vi gå på en jääätterolig byvandring i stan där vi fick höra om Grenås histora, partyparty.. Efter det hade jag och R mys på stan, tills något jag inte tänker berätta om här hände.. Sen åkte vi i alla fall hem med färjan och det var galet segt. Måste också nämna att jag fick hemlängtan från det att vi gick på färjan i söndagskväll.. Känns som en superbra idé att åka till USA i 10 månader.. haha! Inte riktigt samma sak dock tycker jag..

Nu har jag ångest inför nationella matte A-provet vi har imorgon, särskilt eftersom jag sket i att plugga ikväll och träffade Erik istället.. Jag vill verkligen få MVG på detta så hoppas jag på MVG i matte A, hade vart nice. Jaja det är inte så svårt, får hppas det går bra!

Tog förresten aldrig med kameran, men jag har en bild eller två som dyker upp, någon gång!

danmark

Idag åker vi till Danmark!! Jag börjar bli nervös nu, klockan 00:00 hämtar danskarna oss vid båten och så ska jag hem till en tjej som jag aldrig ens pratat med och bo hos henne.. Men det blir säkert bra! Vi kommer ha sjukt kul!! Kommer hem på tisdag kväll igen och sen har jag fullt upp hela veckan!

Tar med mig kameran och ska försöka få ihop lite bilder, nu blir det matteplugg och sen packning!

det var en rolig kväll

Gårdagen var riktigt lyckad tycker jag! Började lite några tjejer hos Thilda och sen kom resten. De flesta hade lyckats riktigt bra med att klä ut sig fast andra kunde inte riktigt hålla sig till temat ;)
Sen cyklade jag BARBENT hem till Erik i blåst och regn, sjukt kallt. I morse låg vi i sängen fram till klockan två och gick endast upp en gång för att köpa varsin Fanta.. haha! Nu är jag i alla fall hemma och nyduschad och lite fräsh igen. Ikväll ska jag vara med Erik igen och så får vi se vad vi hittar på!




Filip förstod inte vad orden hippie, indian eller cowboy betyder så han kom som stålmannen..

hippie

Nu är jag snart klar och ska kila iväg till Thilda! Partyparty ikväll, ska bli nice.
Temat säger hippie, indian eller cowboy!


in school



torsdag

Idag hade vi nationellt engelskaprov, läs- och hörförståelse. Det där med hörförståelsen känns onödigt, man sitter och koncentrerar sig hur mycket som helst för att finna de där exakta svaren till frågorna, det är inte direkt så man anstränger sig för att förstå texten fullt ut. Hade ju egentligen varit bättre att ha en tet man lyssnade på och sen skrev en sammanfattning. Fast det här är ju enklare för oss så man ska väl inte klaga direkt. 

Nyss har jag, Erik och Petter varit iväg ute på Getterön för att hämta saltvatten men det var så grumligt så det sket sig. Nu ska vi snart iväg och kolla på estetkonserten, blir nog bra :)

Jag längtar fruktansvärt mycket tills imorgon, känner på mig att det kommer bli världens bästa fredag! Och ännu mer nu när min italienskalärare RINGDE mig och sa att vi får en uppgift att göra hemma så det blir ingen lektion! Nice!

Förresten, att cykla från Breared i motvind är inget jag rekommenderar. Det är jobbigt. 

snart tar dagarna slut

Varför jag satte rubriken "måndag" på föregående inlägg kan man ju fråga sig. Antar att dagarna flyger förbi så snabbt att man inte hinner med.

måndag

Efter skolan idag skulle jag och Ronja plugga lite samhällskunskap eftersom vi har en stor redovisning nästa vecka, men det blev ju inte så, inte denna gången heller.. Det kan vi fixa någon annan gång! I alla fall kom Issa hit och hjälpte mig lite med att fixa designen, eller ja det är väl inte klart direkt, header och sånt ska väl tillkomma. Om ett tag.

Det har varit skönt att ha resan som en grej som kommer att hända, en bit framöver, men jag och R insåg idag att det är inte så himla långt kvar längre, både roligt och jobbigt. Det är inte särskilt långt till någonting längre, på söndag åker klassen till Danmark och kommer hem tisdag, veckan efter det går vi också bara tre dagar och sen är det bara tre veckor kvar av skolan! Så himla skönt!

Jag insåg att jag kommer ha världens sötaste systrar, kolla här!


De är ju så söta att man inte kan sluta titta på dem!

Nu väntar jag på boyfriend, nice! Imorgon har vi sovmorgon till ett! Så vi har det på natur ;)


god morgon

idag konstaterades det att regn och blåst suger när man ska cykla till skolan.

härlig helg

Jag och Ronja kom fram till att blogga var bättre än att skaffa resdagbok under vårat kommande år, men vi kunde inte vänta så börjar redan nu. Jag har fått lite mer kontakt med min värdfamilj och de verkar helt underbara. Jag ska få systrar och det kan inte kännas bättre! 10 augusti åker jag till New York en vecka och ska bo på Long Island, inte helt fel. Sen åker jag vidare till Minnesota och skolan börjar inte förrän den 8 september. Blir ett par dö-veckor där men det är tydligen "try outs" i skolorna veckorna innan det börjar, för de olika sporterna osv. Så lite blir det väl att göra, kan ju alltid campa med familjen också, hehe.

För övrigt har jag haft en underbar helg, Valborg spenderades med först lite thilda sen bara boys hos Andreas, vidare till stan och där hade jag faktiskt roligt för första gången. Träffade Erik och vi gick hem till mig och nanade. Fredagen låg jag i solen och det fick mitt ansikte betala för, men jaja. Kvällen spenderades först vid ankaret med lite grillning med laget och sedan gick jag till Oliwia och umgicks lite. Petter kom ju hem så det var väldigt trevligt. Igår var jag nere på stan med mamsen först på morgonen och shoppade lite, blev ett par skor och två bikinis till mig + lite smink och smått. Sen la jag mig i trädgården i solen med Petter och Erik och tjötade en massa. Denna gången fick både ryggen och ansiktet ta smällen. Senare kom Oliwia och även Anton, Per, Sven och Micke. Trevlig källarfest! Jag och Erik skulle spela tvillingar på krogen så jag skulle komma in men jag var för trött och slocknade direkt i sängen så fort de andra gått ut.


Någon gång ska jag fixa designen här på bloggen, när jag orkar..

RSS 2.0